Op 8 mei vond het BK ploegentriatlon plaats in Doornik. De eerste start van de T3 competitie. Ook de eerste test voor mezelf op triatlongebied. We hadden alvast een sterke ploeg met heel wat jeugdig talent. Ik was zelf verrast dat ik eigenlijk de oudste van het team was.
Het wedstrijdverloop was niet echt ideaal voor ons team. Tijdens het zwemmen verloren we al wat tijd door ons verkeerd te oriënteren. Het zwemtempo mocht ook iets hoger liggen waardoor we niet al te best uit het water kwamen. Eenmaal op de fiets was er duidelijk nog werk aan de winkel qwa ronddraaien. Spijtig genoeg waren we als team geen geoliede machine. Als oudste van de bende heb ik dan ook mijn verantwoordelijkheid genomen en zoveel als mogelijk op kop gereden met mijn Trek Emonda SL 6. Ik heb echt alles gegeven om het tempo zo hoog mogelijk te houden. Gelukkig kon Peter mij meerdere keren aflossen en Stan deed ook zijn uiterste best.  Omdat er al 2 waren uitgevallen tijdens het fietsen, de ene door pech en de andere net niet sterk genoeg. Moesten we zeker zorgen dat we met die vijf de finish haalden. Het lopen verliep goed, we liepen een mooi constant tempo waarbij vooral Ward het looptempo bepaalde met de perfecte communicatie. Dan nog dit! Na 1 ronde lopen, kregen we een penalty. Niemand wist waarom? We liepen eerst door, maar keerden uiteindelijk allemaal toch terug. Daar hebben we toch heel wat tijd verloren. Achteraf bekeken wel best dat we dit hebben gedaan, anders zouden we als team gediskwalificeerd zijn. Heel wat teams zijn daardoor uit de wedstrijd gezet. Wel spijtig dat dit niet goed werd gecommuniceerd. Met deze collectieve teamprestatie hebben we de zesde plaats gehaald. Die dag zat er zeker niet meer in, maar dit team kan zeker nog beter en hopelijk kunnen we volgende jaar verrassen. Proficiat aan de dames die mochten juichen met een schitterende derde plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *