Omdat ik Leuven met stip had aangeduid, viel Bilzen perfect als voorbereidende wedstrijdsimulatie. Tijdens het BK ploegentriatlon had ik wel wat vertrouwen opgedaan qwa wedstrijdritme. Toch moest dit nog bewezen worden in de iets langere afstand. Spijtig genoeg waren de weersomstandigheden wat koud en had ik wat twijfels naar kledijkeuze toe. Door die keuze is het wedstrijdverloop iets anders verlopen. Ik had nochtans een heel sterk zwemnummer met mijn ZONE 3 – wetsuit Vanquish afgelegd en kwam als laatste van de kopgroep uit het water. Door de lange loopstrook naar de wissel had ik een goed overzicht van de posities. Omdat ik nog een extra koerstruitje wilde aandoen, verloor ik teveel tijd om aansluiting te vinden. Daardoor viel de kopgroep snel uiteen. Gelukkig had ik nog een sterke compagnon in het fietsen. De samenwerking verliep vlot. Met mijn TREK Speed Concept – tijdritfiets konden we 2 atleten inhalen tijdens het fietsen. Ook kregen we nog 2 atleten in zicht, maar door krampen aan de quadriceps vonden we de aansluiting niet. Door die krampen moest ik ook mijn compagnon laten gaan de laatste 10 km. Toch kon ik doorzetten en was de achterstand klein. Als 8ste kwam ik de wisselzone binnen, vooral in het begin verliep het lopen stroef. Maar na een aantal kilometer kwam ik er door en kon ik een strak tempo lopen. Maar zeker niet snel genoeg om een sterke 10 kilometer af te leggen. Toch kwam ik als 7de over de finish. Een goed resultaat in heel sterk deelnemersveld, maar voelde dat ik nog niet volledig top was. Morgen volgt het clubkampioenschap. Niet echt ideaal, maar toch zal ik mijn uiterste best doen. Daarna tapering om volgende week nog een paar procentjes beter te zijn om een topprestatie te leveren in Leuven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *