Ik heb niet speciaal gepiekt naar dit clubkampioenschap, want had de dag ervoor al een wedstrijd betwist. Namelijk de triatlon 111 in Bilzen. Dat zat zeker nog in mijn benen. Vooral in het zwemmen voelde ik nog wat de naweeën. Nooit gedacht dat ik in het fietsen en het lopen toch nog voluit mijn kans kon gaan. Het deed natuurlijk wel pijn, maar toch verliep de wedstrijd perfect.
Het zwemmen verliep niet zo vlot ’s morgens. Het wat laat thuis komen de dag ervoor (wedstrijd Bilzen) en het wat laat ontbijten zorgde ervoor dat ik niet voluit kon zwemmen.
Mijn benen voelden ook nog stram aan, vooral de quadriceps. Daardoor heb ik de bewuste keuze gemaakt om met de fiets de verplaatsing te maken van Geluwe naar Izegem. Wat los fietsen zal me misschien wel deugd doen.
Eenmaal aangekomen heeft de trainer (Dirk Demaré) me nog een peptalk gegeven om toch voluit te gaan.
Omdat ik als laatste van start moest gaan door de nieuwe formule, kon ik nog stevig opwarmen al lopend. Gelukkig waren de weersomstandigheden veel beter dan zondag.
Eenmaal vertrokken met de TREK Speed Concept tijdritfiets heb ik alles gegeven. Tot mijn verbazing kon ik de hele fietsproef stevig 13256358_1078193018891085_5353786689665087340_ndoorfietsen. Ik was niet gehinderd van de wedstrijd van zondag. Toch duurde het lang voor ik atleten inhaalde die voor mij waren gestart. Toen ik na het einde van de derde rond het jongere groepje (Stan, Wouter en Remi) kon inhalen, wist ik dat de overwinning haalbaar was. Natuurlijk moest ik zorgen dat ze me niet konden volgen en stak nog een tandje bij dat moment. Niemand kon aanpikken en ik zette mijn elan verder. De laatste ronde heb ik bewust wat vaart geminderd om het lopen goed aan te vatten.
Toen ik van mijn fiets afstapte voelde ik direct mijn quadriceps opspelen, die overgang deed enorm veel pijn. Eenmaal schoenen aangetrokken probeerde ik een hoog tempo te ontwikkelen. In het begin deed het enorm veel pijn, maar daarna ging het beter en beter.
Het lopen ging dan ook beter dan zondag en ik kon nog sterk finishen. Als ik aankwam wist ik wel niet dat ik gewonnen had door die speciale formule. Maar had wel een sterk vermoeden.13244898_1078191302224590_4748658320211378138_n
Blij met de overwinning! Als Ironmanatleet verlies je toch wel wat snelheid, maar op het clubkampioenschap zat er duidelijk nog snee op. Ik kan gelukkig nog altijd strijden tegen de jonge opkomende garde van EFC – ITC. Proficiat aan alle andere EFC – ITC atleten, ook aan het bestuur en de organisatie. Het was een topevenement.
Mijn volgende doel is dit weekend in Leuven. Ik hoop daar alvast een goed resultaat neer te zetten. Ik heb daar al twee keer mogen proeven van het podium en zou daar maar al te graag eens op het hoogste schavotje willen staan.

2 Comment on “Clubkampioenschap EFC – ITC @ De Mol Izegem.

  1. Top Hannes, deze lijn doortrekken. Een voorbeeld voor velen, ???. Grtz Bruno

    1. Merci Bruno. GRTN Hannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *