Leuven was één van mijn doelstellingen van dit seizoen. Om met zo weinig mogelijk stress aan de start te staan, hebben we gekozen om met de familie dichtbij Leuven op weekend te gaan.

De voorbereidingen verliepen perfect en ik had ambitie om een podiumplaats te behalen. Na 2 keer 3de te finishen in Leuven, was mijn drijfveer om daar eens op het hoogste schavotje te eindigen.

Na een goed zwemnummer kwam ik als 6de uit het water met mijn Zone 3 Vanquish. Toch had ik niet het gevoel dat dit mijn beste zwemnummer was. Om kritisch te zijn, verloor ik toch teveel ten opzichte van de koplopers. Eenmaal op de fiets reed ik direct een stevig tempo om zo het verschil te verkleinen. Ik reed direct alleen weg met mijn TREK Speed Concept. Daaromtrent was ik wel verbaasd hoe snel ik alleen fietste. Hoewel ik stevig doorfietste, verkleinde de voorsprong nauwelijks met de koplopers. Toch panikeerde ik niet, want ik deelde mijn wedstrijd goed in. Tot plots het onvermijdelijke gebeurde! De vrijwilligers stuurden me in de juiste richting, maar door mijn enthousiasme reed ik het fietspad op. Ik reed door, maar zag dat het fietspad verder was afgesloten. Ik moest daardoor door de berm fietsen en over een borduur rijden. Door dit manoeuvre had ik direct een lekke tube. Alles viel in het water. Ik was er echt niet goed van. Alles verliep volgens plan en ik wist dat de overwinning een haalbare kaart was. Toch kreeg ik nog snel hulp met een andere achterwiel van een supporter langs de kant. Door die hulp kon ik nog mijn wedstrijd voort zetten, maar de moraal was al gaan vliegen. Ook begon het dan te regenen en op het technisch gedeelte had ik gevoeld dat geen rem had op het achterwiel. Veilig is anders… Na nog 2 ronden te fietsen heb ik wijselijk de beslissing genomen mijn wedstrijd te stop te zetten.

 

Dit was toch wel een mentale dreun, hopelijk verwerk ik die goed. De conditie was alvast heel goed, daarop moeten we verder bouwen. Nu dit, toch wel even verwerken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *