Na de gemiste kans in Leuven, heb ik wel even een moeilijke periode achter de rug gehad. Ik had wat motivatieproblemen, maar gelukkig heeft dit niet zo lang geduurd. Na een goede trainingsdag en heel wat positieve peptalk was het doorzettingsvermogen terug aanwezig.

Waarom heb ik deze wedstrijd uitgekozen?
Omdat het een aantrekkelijke wedstrijd is. Ideaal om me als atleet sterker te maken en ervaring op te doen. Ook qwa profiel gelijkaardig is zoals IM 70.3 Luxemburg. De verplaatsing haalbaar is met de auto zodat deze wedstrijd combineer was met mijn werksituatie.
Spijtig genoeg kan ik niet als een prof toeleven naar die wedstrijd om al een paar dagen voordien daar aanwezig te zijn. Zo kon ik al het parcours verkend hebben en alle registratieverplichtingen geregeld hebben. Voor mezelf moest dit allemaal de zaterdag gebeuren, verplaatsing naar Kraichgau – Probriefing – Registratie – parcoursverkenning. Gelukkig kon ik hier rekenen op de enorme steun van mijn allerliefste schat. Zij zorgde voor de verplaatsing waardoor die grote last voor mij werd vermeden. Zo kon ik tijdens de lange rit nog eens goed uitrusten. Bedankt allerliefste voor de goede zorgen. Rond 14 uur kwamen we aan in Kraichgau. Omdat dit mijn eerste keer was, hebben we wel wat moeten zoeken en navragen waar alles precies plaats vond. Gelukkig kon ik op tijd de Pro – briefing aanvatten. Dan volgde snel de registratie.
Daarna wou ik het parcours verkennen, natuurlijk een groot stuk met de auto met een klein stukje met de fiets om de beentjes wat los te gooien. Dat nam wel wat tijd in beslag, maar gelukkig kon ik hier terug rekenen op de volledige medewerking van mijn allerliefste. Door die parcoursverkenning was ik wel wat zelfzeker en wist ik wat me te wachten stond. Het fietsparcours was technisch en er zaten een aantal pittige stukken in.
Ook moest op die dag alles klaar staan in de wisselzone. Voordeel is dat je de volgende aan niet teveel meer moet denken. Eenmaal deze belangrijke zaken geregeld konden we naar onze overnachtingsplaats vertrekken. Toch een hele waslijst voor je mag starten met een triatlon.

Wedstrijddag:
In de vroege morgen mocht ik terug genieten van mijn routineontbijt voor een wedstrijd. Daarna volgde de verplaatsing naar de zwemstart. Alles verliep vlot en ik was klaar en mooi op tijd om een goede wedstrijd te betwisten. Het zwemmen verliep dan ook heel goed. Ik was direct heel goed weg en kon direct met het eerste groepje mijn wagonnetje aanpikken. Het tempo lag enorm hoog en moest op bepaalde momenten enorm diep gaan om het eerste groepje te kunnen volgen. De laatste meters werden moeilijker en moeilijker… ik had zelfs last van de warmte en chauffeerde… Ik kwam als een zombie uit het water en moest eventjes bekomen. Die andere atleten vlogen echter naar de wisselzone waardoor ik de aansluiting volledig miste. Een gemiste kans! Of net dat tikkeltje niet goed genoeg. Eenmaal op de fiets reed ik een lang stuk alleen. Op de fiets voelde ik wel dat ik nog niet sterk genoeg was, gelukkig naderde een atleet. Ik kon zijn tempo gelukkig volgen op een reglementaire afstand. Dan heb ik me volledig afgesteld op zijn tempo. Door zijn tempo haalden we nog verschillende atleten in. Maar we verloren ook veel tijd ten opzichte van de leiders. Eerlijk gezegd had ik het alleen zeker niet beter gedaan. Hier moet ik realistisch zijn dat ik zeker nog niet sterk genoeg was op de fiets. Ik voelde wel aan dat mijn kaars nog niet was uitgeblazen en hoopte op een sterk loopnummer. Daar wrong het schoentje een beetje. Mijn loopproef viel wel een beetje tegen, door een opgeblazen gevoel kon ik niet voluit gaan. Ik finish hier als 15de PRO – atleet. Met een mooie eindtijd van 4:11:21. Toch blik ik heel tevreden terug van mijn wedstrijdverloop! Ik heb hier alvast leergeld betaalt en die ervaring neem ik zeker mee naar de volgende wedstrijden toe. Ook was het schitterende organisatie en prachtige wedstrijd, volgend jaar ben ik misschien terug van de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *