Door de hevige stroming (te hoge waterstand) in de Moezel werd de triatlon omgevormd tot een duatlon. Niet echt leuk om te horen, maar kunnen niet anders dan dit te aanvaarden. Het zwemmen werd afgelast en we moesten eerst 5 km lopen in de plaats.

 

Vrijdag, de dag net voor de wedstrijd werd een drukke dag. Die dag moest alles gebeuren om zaterdag te kunnen starten. Verplaatsing, parcoursverkenning, kleine fietstest, inschrijvingsprocedure, fiets en de 2 verschillende wisselzonezakken klaar zetten in de wisselzone. Het weer was verre van ideaal, met soms hevige buien was het niet aangenaam buiten te vertoeven. Eenmaal klaar mocht ik mijn hotel gaan opzoeken en hopelijk doet een goede nachtrust wonderen om morgen te knallen.

Zaterdagmorgen verliep alles wat makkelijker omdat er geen zwemgedeelte was. Toch iets meer tijd over voor andere dingen. Een half uur voor de start mocht ik mijn supporters verwelkomen. Doet altijd enorm veel deugd!

 

De uiteindelijke start werd dan gegeven om 10 uur. De dunne start verliep wat stroef in het begin, maar gelukkig kon ik snel aansluiting vinden met de kopgroep. Het tempo lag hoog, maar niet super hoog. Alleen de laatste kilometer werd er gesprint naar de wisselzone. Toch kwam ik met de kopgroep in de wisselzone. Een snelle wisselzone was noodzakelijk. Tijdens het fietsen was het tempo in de eerste 10 km heel hoog. Daarna viel het wat stil. Omdat de eerste 30 km vlak waren, was de kopgroep nog groot met zo’n 15 à 20 man. Daarna begon de wedstrijd en was echt ieder voor zich op de eerste klim. Er vielen veel demarrages en aantal atleten waren er vandoor gegaan. Gelukkig kon ik mij handhaven in de achtervolgende groep. Tot kilometer 60 ging het heel goed, daarna moest ik de rol lossen. Hier heb ik mijn top 10 plaats verspeeld. Ik viel alleen en moest de laatste 30 km op mijn eentje afleggen. Ik verloor heel veel minuten ten opzichte van de groep. Na een sterk loopnummer kon ik nog één plaatsje opschuiven. Spijtig genoeg was de achterstand te groot om nog plaatsjes op te schuiven. Ik finishte als 11de atleet. Ik had als doel top 10 vooropgesteld, spijtig genoeg niet mijn doelstelling gehaald.

 

Na een korte analyse mag ik wel heel tevreden zijn van mijn prestatie op zo’n sterk deelnemersveld. Indien ik niet moest lossen in het fietsen was top 6 haalbaar geweest. Dus hier moet ik moed uitputten en blijven verder werken. Nu volgt een korte rustperiode om het tweede deel van het seizoen aan te vatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *