Na een teleurstellend BK in Eupen was het niet evident om terug in de positieve flow te geraken. Maar na goeie gesprekken met personen die goeie tips hadden, kwam die mentale weerbaarheid terug. Ook de verschillende testen zorgden ervoor dat ik terug geloofde in mezelf. In dat opzicht kreeg ik een klare kijk waarop ik als atleet nog veel kan verbeteren. Soms zijn dat zo’n kleine puntjes, maar die kunnen een oooo zo grote invloed hebben op jouw prestatie.

Ieder jaar opnieuw is het hoogdag in Izegem op 15 augustus. De best georganiseerde triatlon van heel België met massaal veel volk. Dat is één van de triatlons die je zeker eens moet gedaan hebben in je leven. Onbeschrijfelijk gewoon om daar de triatlon te betwisten met de massale aanmoedigingen. Dit jaar was het dan nog het BK stayertriatlon. Heel wat toppers aan de start die de Olympische discipline uitermate sterk onder hun knie hebben.
Omdat ik me volledig focus op de lange afstand weet ik van mezelf dat ik op deze wedstrijd zeker zou tekort komen qwa snelheid op deze toppers. Dus hier had ik veel minder ambitie, maar wou toch zorgen dat ik een heel goed resultaat behaalde voor de vele supporters die kwamen kijken. Het blijft toch wel een beetje het clubkampioenschap van onze club.

Het zwemonderdeel van deze wedstrijd was van groot belang, dit bepaalde voor een groot deel het wedstrijdverloop. Hier moest ik alles uit de kast halen, zeker niet evident als je weet dat je geen topzwemmer bent. Na een woelige start moest ik blijven vechten om mijn plaats te behouden in het zwemmen. Het zwemmen was echt vechten tot het einde. Was me dat afzien zeg… Toch heb ik mezelf verbaasd en kwam ik goed uit het water met mijn Zone 3 Vanquish wetsuit. Halfdood liep ik zo snel als mogelijk naar mijn fiets om zo de aansluiting met de groep niet te missen. De wissel verliep goed en sprong op mijn fiets. Ik zag voor mij een groepje samensmelten van Atriac en wist dat ik nu alles of niets moest spelen. Gelukkig beschikte ik over goede fietsbenen en reed met mijn TREK Emonda SL 6 het gaatje dicht op de Atriactrein.
13882319_1664843527165859_7766203687773308993_n
Hier zat er duidelijk snee op en ik wist dat ik in het goede groepje ben terecht gekomen. Nu attent voorin fietsen is de boodschap, zorgen dat ik er niet uitwaai. Door de snedigheid van de groep kwamen we stelselmatig dichter op de kopgroep en konden we voorliggende groepjes oprapen. Door dit fenomeen werd de groep groter en kon je iets comfortabeler in de groep fietsen, hoewel bij de vele bochten je best voorin in de groep fietste. Na een snelle fietsproef kwamen we de wisselzone binnen, de eerste groep zagen we net uit de wisselzone lopen. Dus de achterstand was niet zo groot. De wissel verliep iets minder vlot waardoor ik toch één van de laatste begon te lopen van ons groepje. Maar het kwam vooral van die beginstart dat sommigen vertrokken, wat was me dat. Ze vertrokken allemaal als een bliksempijl uit de wisselzone en hier had ik totaal geen antwoord op. Ik liep nochtans sterk, de benen voelden nog goed aan. Pas na 3 km was mijn tempo een hoog tempo en begon ik atleten in te halen en atleten die bij me liepen kon ik afschudden. De inhaalrace was begonnen. Dit gaf me alvast moed en het vertrouwen groeide omdat ik stelselmatig opschoof. Spijtig genoeg gebeurde dit te laat, want de 10 km waren al om voor ik echt kon opschuiven bij de dichte ereplaatsen. Toch kwam ik euforisch over de finish. Wat een race, dit had ik nooit verwacht dat ik dit nog in de benen had. Ik finish hier gewoonweg 10de op een BK Stayer triatlon bij de echte specialisten. Dit gaf me zo veel voldoening en vertrouwen voor mijn volgende uitdaging. Nu volgt IM Vichy die voor mij een belangrijke stap zou zijn richting deelname Hawaï. Ik was ook heel erg trots dat ik als eerste EFC – ITC atleet over de finish kwam.

Deze prestatie heb ik ook veel te danken aan de supporters. Bedankt daarvoor en hopelijk zie ik jullie volgend jaar terug.
Bedankt ook aan de club EFC – ITC om deze wedstrijd te blijven organiseren ieder jaar opnieuw met tal van supporters. Het blijft de mooiste wedstrijd van België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *