Na mijn fantastische prestatie op de IM Vichy was ik enorm verrast hoe snel ik gerecupereerd was. Een Ironman afwerken, dan pleeg je toch wel heel wat roofbouw op jouw lichaam. Normaal heeft je lichaam zo’n 6 weken tijd nodig om volledig gerecupereerd te zijn. Maar al na 1 week relatieve recup werden de training terug volop hervat. Door die snelle recuperatie verliepen de trainingen heel goed en had ik enorm veel vertrouwen voor mijn volgende twee wedstrijden die nog volgden. Dat waren eerst en vooral de Flanders Field triathlon in Ieper en IM Barcelona. Natuurlijk blijft een wedstrijd nog altijd iets anders, maar na een 3de en 2de plaats te behalen op de Flanders Field Triathlon in Ieper. Wou ik maar al te graag eens op het hoogste schavotje staan. Ook is het een wedstrijd dichtbij huis en zou het een hele eer zijn om eens die wedstrijd op mijn palmares te schrijven.

Door de parcourswijzigingen was ik wel wat onzeker qwa wedstrijdverloop. Gelukkig kon ik eens een trainingsdagje inlassen om zo 2 keer het fietsparcours te verkennen. Het uitdagende, technische bochtige en heuvelachtig parcours sprak me uitermate aan. Hier zal ik het verschil moeten maken. Gelukkig wist ik ongeveer hoe het loopparcours ineen zat, het zwemmen zullen we wel ondervinden tijdens de wedstrijd.

Ik wist natuurlijk wel dat het zwemmen cruciaal was. Ik hoopte hier zo weinig mogelijk tijd te verliezen op de sterke zwemmers. Ik kwam goed uit het water, als zesde atleet. Toch moest ik teveel tijd prijs geven. Dit blijft een werkpunt.
Eenmaal op de fiets moest ik de forcing doorvoeren. Hier moest ik het verschil maken op de sterke lopers. Ik kwam tamelijk snel bij de koplopers. Dat heeft me toch wel wat energie gekost, gelukkig kon ik mijn voorsprong nog stelselmatig vergroten. Het bochtige en uitdagende parcours was dan ook in mijn voordeel om me niet te viseren. Op een bepaald punt hoorde ik supporters roepen dat ik zo’n 1.45 min voorsprong had. Dit stelde me wel gerust, maar wist dat alles nog mogelijk was. Het lopen zal beslissend zijn. Hoewel ik tamelijk veel had gegeven op de fiets, kon ik terug een snel tempo aanhouden tijdens het looponderdeel. Houdt ik dit tempo vol, dan kan ik winnen. Bij de eerste doortocht, kon ik vaststellen dat de tweede zo’n 400m achter me lag. De tweede ronde probeerde ik iets sneller te lopen om zo mijn voorsprong constant te houden. Mijn opzet lukte, de voorsprong bleef nagenoeg hetzelfde. De laatste ronde moest ik toch wat tempo minderen door wat opkomende spierkrampen. Gelukkig kon ik nog een hoog genoeg tempo aanhouden om zo een schitterende overwinning te behalen in Ieper! Wat een wedstrijd, het wedstrijdverloop verliep perfect en het dan nog zo afmaken. Dit doet natuurlijk veel deugd! Eindelijk behaal ik ook in Ieper het hoogste schavotje! Als West – Vlaming, Geluwnaar is dat een hele eer! Dit nemen ze me alvast niet meer af.
Bedankt ook aan alle supporters op post die me hebben vooruit gestuwd! Bedankt aan iedereen voor de ondersteuning en de blijvende steun. Nu nog een topprestatie in IM Barcelona, maar mijn seizoen is zeker en vast al geslaagd. Drie Belgische triatlonzeges halen in een jaar is me nog niet overkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *