Twee weken vakantie betekende twee weken hard trainen. Die twee weken stonden volledig in het teken van triatlon. Tijdens de eerste week was het trainen in België. Gelukkig kon ik nog rekenen op droge en goede weersomstandigheden. Ik kon alle trainingen vlekkeloos afwerken, toch hadden die trainingen al enorm veel gevraagd van mijn lichaam. Vooral de lange fietstraining van 150 km met mijn TREK Emonda SL 6 PRO waren duidelijk in de benen geslagen. Wel een topfietsje als je het mij vraagt, gelukkig kon ik die fiets gebruiken voor de stage in Mallorca. Daarna kon ik nog de laatste 2 trainingen voor de eerste keer afwerken met de Speed Concept 7.5 tijdritfiets van TREK. Wat een zalig gevoel om met zo’n machine de trainingen af te werken. Die afwisseling zorgde voor de goede motivatie om nog verder mijn grenzen af te tasten.

Daarna was de stage gepland met EFC – ITC in Mallorca. Ik was toch wel wat vermoeid, gelukkig kon ik nog rekenen op een goede massage van Jelle Beerlandt om mijn lichaam nog klaar te stomen voor de stage. De goeie organisatie, groepssfeer, hotelcondities en perfecte weersomstandigheden zorgden ervoor dat de stage een voltreffer was. De fantastische uitgezette ritten in het magnifieke landschap in Mallorca waren zeker een meerwaarde. Toch verliep de stage moeizaam voor mezelf door de trainingsarbeid voor de stage. Gelukkig kon ik rekenen op de optimale teamspirit waardoor het afzien en trainen in groep altijd leuker werd. De vele nieuwe woordjes als “Gebecqaurd worden”, “Gephilled worden” of “Gecwold worden” zorgden voor een unieke sfeer. Ook de klimtijdrit op de laatste dag zorgden voor leuke speculaties. Ideaal om zo de stage te kunnen afsluiten. Voor mezelf was dit een grote opsteker en een bewijs dat we zeker op de goede weg zijn. Bedankt mannen voor de schitterende stage, bedankt Pulso en EFC – ITC voor de organisatie,…

 

What happens in Mallorca…

Nu komt er een grote rustperiode aan om zo fris mogelijk te kunnen starten met de wedstrijdperiode. Vanaf 1 mei start mijn triatlonseizoen met het BK ploegentriatlon. We kijken er alvast naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *