Maandag werd het startschot gegeven van mijn triatlonseizoen. Leuk zo het seizoen te beginnen met een BK ploegentriatlon met de teammakkers. Spijtig genoeg waren het geen al te leuke weersomstandigheden, waardoor er toch wel wat minder goesting was. Ook de enorm koude watertemperatuur van 13 graden of minder, “wie zal het zeggen”, zorgde voor rillingen en angst voor de start. De echte teamspirit maakte dan wel het verschil om er volledig in te vliegen.

Het zwemgedeelte verliep niet zoals verwacht. Een teamgenoot moest noodgedwongen opgeven tijdens het zwemmen van de koude. Hierdoor verloren we wel een belangrijke schakel in het fietsen. Gelukkig zwom ik met ZONE 3 Victory D wetsuite waardoor ik toch weinig last ondervond van de koude. Tijdens het fietsen draaide we als groep homogeen toch goed rond. Met onze TREK Emonda SL 6 PRO konden we samen een heel hoog tempo ontwikkelen. Het looponderdeel verliep uitstekend. Ik had het gevoel dat we als team nog nooit zo snel hadden gelopen. Dus Chapeau mannen, dat belooft voor in de toekomst! Zo finishten we met een schitterende 8ste plaats van zo’n 150 teams. Een puike collectief sterke prestatie! Proficiat Kasper, Remi, Stan, Ward, Bart en Wouter!
Ook de talrijke supporters wil ik bedanken voor de enorme opkomst. Vooral de teamcorner was een schot in de roos. Proficiat ook aan alle deelnemende ploegen van EFC – ITC die ook schitterende resultaten behaalden. Keep up the good work! Op naar de volgende wedstrijd het clubkampioenschap in Izegem, De Mol op zondag 7 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *