Ieder jaar organiseert de club EFC – ITC een schitterend clubkampioenschap voor het eigenlijke triatlonseizoen van start gaat. Dit jaar vond het kampioenschap plaats op zondag 7 mei, iets vroeger dan vorig jaar. Het zwemmen begon ‘ s morgens in het zwembad van Izegem. In de namiddag mochten we dan uitmaken wie clubkampioen werd tijdens het fiets – en looponderdeel. Ook dit jaar werd er gewerkt met een handicap. Waardoor ik als laatste van start moest gaan.
Het zwemonderdeel verliep niet zoals ik het had verwacht. Ik had gehoopt rond de 6 min te kunnen zwemmen, maar ik zwom wel 38 seconden trager. Dit zal toch een werkpunt blijven, hoewel ik meer tijd en energie had besteed in het zwemmen deze winter. Ook dit toonde wel aan dat ik frisheid miste, hopelijk kan ik nog iets goedmaken in het fietsen en het looponderdeel. 


Om 15 uur mocht de eerste atleet van wal gaan, ik startte pas een half uur later. Tijdens het fietsonderdeel was het met mijn TREK Speed Concept werken en beuken tegen de wind op bepaalde momenten. Ten op zichtte van vorige jaar kon ik dit jaar de concurrentie niet inhalen tijdens het fietsen. Dat is toch stof tot nadenken, maar ook wetende dat de concurrentie sterker en beter is geworden. Gelukkig kon ik nog uitpakken met een fantastisch loopnummer. Toch was het verdict dat ik tweede werd, er was iemand sterker die dag. Eerlijk ik had liever gewonnen, maar gun het hem van harte! Alvast een schitterend podium bij de vrouwen en de heren. Dat belooft naar de volgende wedstrijden toe. EFC – ITC op zijn best!

Alvast een toppodium bij de vrouwen en de heren. Dat belooft naar de volgende wedstrijden toe. EFC – ITC op zijn best!

Proficiat aan alle atleten, medewerkers en organisatoren die er een topdag hebben van gemaakt. Ook de vrijwilligers die in zo’n evenement onvervangbaar zijn! Chapeau iedereen en bedankt. Mijn volgende afspraak is op zondag 14 mei in Bilzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *