Na het debacle van vorig jaar wou ik absoluut beter doen, hoewel ik uitstekend in conditie was. Tijdens het opmaken van de planning van dit seizoen, samen met mijn trainer Dirk Demaré, was dit dan ook een doelstelling om alvast revanche te nemen in Eupen. Hieronder kun je de ontknoping lezen.

Om 10 uur werd het startschot gegeven in het Langesthalmeer. Mijn startpositie was uitstekend want ik was direct mee met de goede groep. Hoewel ik tot ongeveer 600m tot het uiterste moest gaan om de groep te volgen, kon ik gelukkig blijven aanklampen. Daarna zakte het tempo waardoor ik comfortabeler de groep kon volgen. Door dit voorval kwamen er nog een aantal atleten aansluiten in de groep waardoor er wat meer gedrum ontstond. Ik kwam als 8ste uit het water. Dus optimaal gezwommen met mijn ZONE 3 Victory D. De helling naar boven lopen verliep minder vlot, waardoor ik heel wat plaatsen verloor en als laatste van onze groep de wisselzone indook. Gelukkig verliep mijn wissel sneller of anders. “Eindelijk eens wat tempo kunnen maken…” Zo kon ik nog enkele plaatsjes inhalen. Natuurlijk waren er een aantal gaatjes geslagen en mocht ik onmiddellijk in gang schieten.

Op de fiets was het dus direct werkendag om die gaatjes zo snel mogelijk te dichten. Ik nam heel wat initiatief en dat werk loonde. Na een kleine 20 km sloten we bij een volgend groepje aan en we waren ook een stuk dichter gekomen bij het groepje voor ons. Dat bood perspectieven en ik zette mijn elan verder tot plots de ontketende topfavoriet me voorbij stak. Gelukkig hadden anderen al gereageerd waardoor ik het tempoverschil kon beantwoorden, wat de andere wedstrijden moeilijker lukte. Hierdoor veranderde ook mijn tactiek om zo lang mogelijk te blijven volgen. Door dit voorval raapten we ook het andere groepje op en was er nog maar één koploper meer. Het ging er soms hard aan toe, demarrages volgden elkaar op maar niemand kraakte… hoewel ik het op een bepaald moment toch moeilijk kreeg. Na de koploper kwamen we met 6 atleten de wisselzone binnen. We waren zelfs tot op 1min30 gekomen. “SPANNEND!!!” De wissel verliep heel vlot, ik liep als 4de atleet uit de wisselzone. “Die wissels waren toch wel zotjes hoor… :)”

Ik kon jammer genoeg niet voluit lopen door oprispingen, waardoor ik snel de voeling met de top 3 verloor. Gelukkig kon ik me na 2 bevoorradingen, met cola, herpakken. Het looptempo ging, met momenten, terug de hoogte in maar de zware wedstrijd zat duidelijk al in de benen. Ik kon nog een plaatsje opschuiven waardoor ik heel gelukkig als 4de over de finish kwam. Natuurlijk enorm spijtig dat ik net naast het podium viel. Maar eerlijk…, waarschijnlijk was dit één van mijn beste wedstrijden dit seizoen. Dat biedt alvast perspectieven voor de volgende wedstrijden. Mijn hoofddoel komt dan ook dichterbij dus, trainer, we zijn op de goede weg!;)
Na de wedstrijd bleek dat ik de tweede fietstijd had met mijn Trek speed concept. Dat voelde goed en geeft mij vertrouwen!

Bedankt aan de talrijke supporters op post, trainer met z’n vriendin, mijn ouders en vooral mijn vriendin Hannelore die er terug stond om me volop te steunen en me voorruit te schreeuwen tijdens de wedstrijd. “Volgen, volgen en nog eens volgen”. :p

De volgende afspraak is in Izegem op 15 augustus, het BK kwarttriatlon. Hopelijk zijn de talrijke supporters daar ook van de partij?!

2 Comment on “Revanche op BK halve afstand in Eupen? Geen probleem!

  1. Proficiat Hannes

    1. Merci Kurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *