Na IM Wales verliep de recuperatie verwonderlijk snel en goed, alleen mentaal had ik wel een deuk gekregen.Hierdoor was ik enorm gemotiveerd om mij in Ieper te bewijzen. Ik wou vooral bewijzen dat ik echt wel goed in conditie was.

Het blijft een wedstrijd op mijn maat en dat ik vorig jaar zo dicht bij huis kon winnen is leuk. Dat is en blijft een onbeschrijfelijk gevoel. Zeker als je weet dat er veel supporters aanwezig waren. Normaal blijft een Ironman 6 weken in je lichaam zitten. Ik wist dat het geen al te gemakkelijke opdracht ging worden om terug te winnen in Ieper zoals vorig jaar. Enkelen beschreven me ‘crazy’ dit te doen. “Een week na een Ironman, zot!” .

De ‘rolling start’ zorgde voor wat stress. wie gaat er nu eerst dat water induiken? Ik kreeg de eer als winnaar van vorig jaar het koude, troebelige sob, als eerste in te duiken. Ik moest er toch eventjes van bekomen want het water was barkoud. “BRRRR.” Ik startte nochtans goed, maar verloor direct mijn goed ritme. Het zwemmen was dan ook overleven, maar al bij al bracht ik het tot een goed einde met mijn zone 3 Victory D.
Ik kwam als 5de uit het water met een kleinere achterstand dan vorig jaar. De wissel verliep tamelijk vlot waardoor ik als 4de kon vertrekken. Ik sprong zo snel mogelijk in mijn schoenen en legde er onmiddellijk de pees op. Hier moest ik het verschil maken… Zo kon ik direct wegfietsen van mijn concurrenten. Ik haalde snel de tweede bij en net voor ‘Hill 62’ kwam ik bij de koploper. Daarna nam ik de leiding over en gaf ik die niet meer uit handen. Ik zag niemand naderen maar toch was ik niet zeker over mijn voorsprong.

Door de snelle start in het fietsen kreeg ik het op einde moeilijk. De Ironmanweeën begonnen op te komen :p. Ik hield bewust wat in om het lopen zo goed mogelijk te starten. Ik wist dat dit het moeilijkste onderdeel ging worden na mijn Ironman Wales. Ik stapte van mijn fiets, de benen deden pijn maar ik voelde dat er nog genoeg energie aanwezig was. Ik begon dan ook aan een goed loopnummer. Ik dacht dat mijn tempo hoog genoeg zou zijn om te winnen. Dat was minder waar…

Na 2 ronden kwam mijn grootste concurrent aansluiten. Nooit gedacht dat dit ging gebeuren… Ik moest mezelf mentaal oppeppen. Uiteindelijk begonnen we samen de laatste ronde. Hij begon onmiddellijk een hoger tempo te lopen. Toch wel efkes bijten hoor, want het tempo lag duidelijk hoger dan het mijne. Toch kon ik verrassend volgen. “YES!” Maar daarna begonnen de demarrages. Eerst probeerde mijn concurrent me dood te doen, gelukkig kon ik die heel goed beantwoorden (het lopen, niet het doden :p). Op de trappen naar de vestingen, plaatste ik een lichte versnelling om zo als eerste boven te komen. Toch bleef hij verrassend achter me lopen. “Niet te kraken die jongen…” Ik versnelde opnieuw en opnieuw. Op dat moment moest hij een gaatje laten en het duurde toch wel een eindje voor hij het gaatje terug toeliep. Ik hield terug in, hij bleef verrassend achter me aan lopen. Enja hoor, daarna versnelde ik opnieuw bij het laatste, lange en rechte stuk vlak na de Menenpoort. Terug kreeg ik een gaatje maar toen zag ik dat hij het moeilijk kreeg. Dan was het alles of niets… Ik haalde alles uit de kast! Het gaatje ‘groeide’ maar hij bleef toch aanklampen. Man… ik heb diep moeten gaan. Vooral mijn inspanning moeten volhouden om zo de overwinning binnen te halen met 6 seconden voorsprong.

Wat een spannend einde was me dat??!! Goh, toch wel grote euforie hoor.

Om dit een week na IM Wales te kunnen had ik niet gedacht. Ik twijfelde aan mezelf maar kwam toch om te winnen. Enja, ik mag opnieuw als eerste over ‘de finish van Ieper’ komen. Een onbeschrijfelijk gevoel!
Bedankt aan de talrijke supporters die aanwezig waren, jullie hadden enorm veel aandeel in deze overwinning! Bedankt ook mijn club, trainer, familie en vooral mijn vriendin voor de blijvende steun, geroep en vertrouwen. Proficiat trouwens aan alle clubgenoten, vooral aan Ine die de overwinning nam bij de dames! Dit was een mooie afsluiter van mijn seizoen.

THANKS en tot in 2018! 🙂 Grtn Cwoale!

 

Bedankt voor de schitterende foto’s van de vele fotografen. 

One Comment on “Deugddoende overwinning na spannende finish in Sportics Flanders Fields Triatlon Ieper.

  1. Super Hannes, kon niet uitblijven hè. Sterk karakter man, top!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *