Ik heb al een aantal trainingsstages achter de kiezen, maar deze viel alvast in de smaak. De weersomstandigheden waren altijd ideaal om te trainen, alleen de wind liet van zich spreken. In België kan het ook eens enorm hard waaien, maar daar was het nog anders hoor… Uiteindelijk hoop ik er natuurlijk sterker uit te komen.

Eerst verbleven Jasper en ik een weekje in Gran Tarajal op een appartement vlakbij de kust. Ideale ligging voor de beachboy Jasper en mezelf om na een training te ontspannen op het strand. Natuurlijk om een optimale triatlonstage te kunnen beoefenen moet alles beschikbaar (zwembad, fietsen en lopen) zijn. Gelukkig konden we gebruik maken van de schitterende accommodatie van Las Playitas Resort dat zo’n 6 kilometer van ons appartement gelegen was.
Las Playitas Resort had heel wat te bieden. We trokken onze ogen open, voor iedereen wat wils. Vooral het 50m buitenzwembad was absoluut een fantastische ervaring.

Na die week moesten we verhuizen naar een huis in Castillo Caleta de Fuste, eigenlijk niet ver van de luchthaven. Spijtig genoeg verliep de verhuis niet zo vlekkeloos dat we vooraf hadden gedacht, een echte rustdag werd het dus niet. Mijn toekomstig vrouwtje kwam dan aan met 3 vriendinnen. Die 5 dagen gingen heel snel voorbij en al snel mochten we huiswaarts terugkeren.
Fuertaventura heeft me alvast aangesproken. Hoewel daar veel hetzelfde lijkt, is het toch altijd een beetje anders. Vooral het klimaat en het goede weer zorgden voor ideale trainingsomstandigheden. Alleen de wind moest je er soms bijnemen, van echt los fietsen was er dan ook geen sprake. Wel ideaal om blokjes te trainen tegen de wind, niet goed voor de moraal als je maar 25 km/u haalt…
Nooit echt vlak was het ook niet. Toch kon je wel de echte bergen (heuvels) vermijden, hoewel je niet hoger kon gaan dan 700m.

Bedankt voor de compagnie Jasper, allerliefste schat en de 3 vriendinnen voor een geslaagde stage. Nu volgt een korte rustperiode om dan eerst te trouwen op 28 april. Die dag staat al lang aangestipt als de belangrijkste gebeurtenis van mijn leven. Daarna vlieg ik er terug in met 3 Belgische wedstrijden die plaats vinden in de maand mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *