Deze wedstrijd is ook al een jaarlijkse traditie. Altijd leuk de afstanden van 1/8 triatlon af te werken samen in ploegverband. De éne jaren zijn de andere niet, vroeger stonden we aan de start vol met ambitie. Dit jaar was het iets anders… want sterk eindigen met 5 lopers was dit jaar niet simpel. Gelukkig konden we als ploeg toch nog een straf ploegske in elkaar boksen. We konden wel verrassen, maar toch wisten we vooraf dat alles moest meezitten.

Het zwemgedeelte verliep wat stroef, mss door het koude water van iets meer dan 12 graden. Gelukkig weinig last van de koude met het toppak van ZONE 3. Toch verloren we heel wat tijd ten opzichte van de topploegen. Dit hadden we vooraf wel ingecalculeerd, maar toch dit kon duidelijk nog beter… Na 11:20 min kwamen we uit het water, hier zit er zeker nog marge op. Dit is toch een werkpunt naar volgende jaren toe… Voorbij is de wedstrijd nog niet, want in het fietsen en vooral het lopen kan er nog veel ingehaald worden.

Tijdens het fietsen hadden we een plan, de bedoeling was dan ook tijd goed te maken. Spijtig genoeg was er geen sprake van inhalen, er vielen twee sterke fietsers uit met een lekke band. Het geluk stond blijkbaar niet aan onze kant en eerlijk gezegd de laatste jaren hebben we al wat pech gehad tijdens de ploegentriatlon. Na 3 km mochten we dan ook ronddraaien met vijf, natuurlijk niet evident als je moet opboksen met ploegen die met zeven kunnen ronddraaien. Toch behaalden we als team een behoorlijk fietstijd van 27:54 min op 20 km.

Daarna volgde het loopnummer. We startten enorm furieus, maar spijtig genoeg konden we het tempo niet voldoende volhouden. Gelukkig konden we rekenen op karakterman Jaron Vanhoutte om de 5,5 km tot de eindstreep vol te houden. Hij heeft getoond wat hij in zijn mars heeft, dat biedt alvast perspectieven naar de toekomst toe. Zo konden we mooi in schoonheid als team van 5 eindigen. Prachtig teamwerk mannen, volgend jaar opnieuw de kans om aan te tonen dat ze terug met ons mogen rekening houden. Direct na de finish waren we 10de, maar er moesten nog heel wat topploegen finishen. Het verdict viel later. We behaalden een mooie 17de plaats. Toch had ik gehoopt top 10 te eindigen, maar veel factoren zorgden ervoor dat het op die dag niet mogelijk was. Met trots kan ik wel vermelden dat de dames schitterend hebben gepresteerd en als derde team zijn geëindigd! Proficiat en knap teamwork dames!


Dit weekend sta ik opnieuw aan de start met een eerste editie van de kwarttriatlon in Veurne. Ik verwacht er wel iets van, maar toch voelde ik nog een beetje de naweeën van mijn huwelijk op 28 april tijdens de ploegentriatlon.

Bedankt Elena, Mario en Patty voor de mooie foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *