Na goeie prestaties op de halve afstand op internationaal niveau, was ik enorm gebrand om een podiumplaats te halen in Kortrijk. Natuurlijk wou ik op dat hoogste schavotje gaan staan maar dat is altijd gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het was een sterke bezetting en dan moet je ook ‘outstanding’ zijn om het te kunnen waarmaken. Heel wat atleten startten om te winnen. Helemaal fris stond ik niet aan de start na 2 halve triatlons in 2 weken tijd. Toch voelde ik me fysiek en mentaal klaar om nog een laatste keer volle bak te gaan in de maand juni. In hartje West – Vlaanderen kan een West – Vlaamse triatleet altijd iets meer… πŸ™‚

Ik stond toch met wat stress aan de start en ik wou absoluut bewijzen dat mijn conditie goed was. Het zwemmen verliep optimaal met mijn ZONE 3 wetsuit. Ik kwam als 4de uit het water, mee met mijn concurrenten. Ik wist dat ik in het fietsen de wedstrijd hard moest maken en nam direct initiatief. Net op ‘ t Hoge in Kortrijk kon ik de leiding overnemen van mijn ploegmakker. Ik reed stevig door zodat de concurrenten absoluut niet zouden terugkomen. Evident was het niet door de wind en het pittige parcours. Mijn opzet lukte en op een bepaald ogenblik zag ik niemand meer achter me. Ik fietste dan wat ‘bevrijd’ rond en deelde vooral goed in. Na 1 ronde had ik maar een kleine voorsprong. Mijn ploegmakker bleef heel sterk stand houden. Nochtans kreeg ik niet het gevoel verval te kennen maar toch waren bepaalde momenten enorm lastig. Doorbijten en volhouden, want het is de finish dat telt. Door de goede indeling was mijn voorsprong gelukkig wat gegroeid na de 2de fietsronde.

 

Met ongeveer 30 seconden voorsprong vertrok ik als eerste uit de fietswissel. Niemand anders te bespeuren in de wisselzone, “oef”, dat was alvast geruststellend. De onzekerheid bleef want ik wist niet hoeveel voorsprong ik had. Op een bepaald punt van het loopparcours kon je zien hoe groot het gat was. De voorsprong was geruststellend maar ook niet om naar huis te schrijven. De tweede ronde probeerde ik een hoger tempo te lopen en zag dat de voorsprong groter werd. De laatste ronde liep ik gecontroleerd verder. Het gevoel was goed en ik zag niet af… tot er plots een kink in de kabel opkwam. Ik kreeg een kleine scheut in mijn hamstring en moest daardoor het tempo minderen.

 

De laatste kilometer liep ik verkrampt verder, maar gelukkig was de voorsprong groot genoeg om nog te genieten van mijn prachtige overwinning op de markt in Kortrijk. Als West – Vlaming een West – Vlaamse triatlon winnen is altijd iets unieks. Deze zege doet enorm veel deugd. Dank u wel allemaal voor het supporteren en de blijvende steun. Ook door jullie heb ik deze zege kunnen behalen. Ideaal om zo de rustperiode in te gaan om daarna toe te werken naar mijn volgend doel in augustus.

  

2 Comment on “Gemotiveerd aan de start in de triatlon van Kortrijk!

  1. Top gedaan maat, volhouden en erin geloven helpt toch hΓ©!! Een sterk fysisch en mentaal staaltje!! Een voorbeeld voor velen!! Blijven vooruit kijken nu!! πŸ’ͺ🏼πŸ’ͺ🏼πŸ€ͺ

    1. Merci hoor. Leuk te horen dat ik een voorbeeld ben voor velen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *