Na Kortrijk kwam een korte rustperiode om daarna terug op te bouwen voor het tweede deel van het seizoen. De trainingen verliepen iets moeizamer dan anders. Oudenaarde was dan ook geen doel op zich om te presteren. De dag voor de wedstrijd voelde ik toch wel de vermoeidheid van de voorbije trainingen. Ik was niet super gemotiveerd om te starten in de triatlon van Vlaanderen. Ook het warme weer speelde wat in mijn nadeel. Toch wou ik absoluut starten in deze pittige wedstrijd om zo een hoger niveau te halen.

Door het schitterende weer de voorbije weken werd het een non wetsuit swim. Niet in mijn voordeel, maar best dat het in zo’n temperaturen zo was. Het zwemmen verliep niet van leien dakje, de armen voelden zwaar aan van de voorbije dagen. Van a block gaan was er dan ook geen sprake. Ik kwam matig uit het water. De ellenlange aanloopstrook naar de wisselzone was gene cadeau. De wissel verliep goed en hop de fiets op. Direct zat ik in het goede ritme. Het fietsen in vergelijking met het zwemmen verliep een stuk beter. Ik schoof wat plaatsjes op. De eerste ronde gaf ik het volle pond, de tweede ronde fietste ik wat berekend. Dit was bewust omdat ik tijdens een kasseistrook mijn gellekes verloor en niet genoeg energie had om het volle pond te geven de tweede ronde. Wel spijtig, maar net dat moment mocht het niet gebeuren. Ik viel alleen en verloor terrein ten opzichte van de anderen. Efkes schrikken dat er een atleet in de gracht lag met de ziekenboeg erbij, kopje erbij houden. Geen risico’s nemen. De wissel van fietsen naar lopen verliep ook goed. Direct in een goed tempo. Er zat snee op, maar ik kon spijtig genoeg geen plaatsjes meer opschuiven. Zo Finish ik als 7de net zoals mijn startnummer. Ik was tevreden van mijn prestatie, zeker dat ik hier niet met de volle frisheid aan de start stond. De hitte heb ik overwonnen, want raar maar waar. Ik heb er weinig last van gehad, dat was alvast positief. Ik hoop alvast dat deze wedstrijd mijn niveau optilt naar mijn volgende doelen in augustus. Nu volgt er een kleine stage in de voerstreek om het klimniveau nog wat op te trekken. Tot de volgende afspraak in de eerste editie van de triatlon in Jabbeke op 4 augustus. Thanks allerliefste for the support. Bedankt supporters voor de blijvende steun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *