Het triatlonseizoen start opnieuw uit zijn startblokken in Vlaanderen. Dit jaar heb ik terug gekozen om te starten in De Haan. Vorig jaar had ik daar met succes mijn seizoen in gang gestoken. Ook het concept en de goede organisatie van de race zorgden ervoor dat ik terug wou deelnemen aan deze wedstrijd.

‘ s Morgens en ‘ s middags werd het zwemgedeelte afgewerkt in het zwembad in Wenduine. Het zwemmen zorgde al voor een belangrijke start om zo een goed eindresultaat te behalen. Met een matig zwemnummer was ik wel ontgoocheld. Enerzijds had ik al weken geen al te best gevoel in het zwemmen. Dus eigenlijk voelde ik al wat de bui hangen voor de wedstrijd begon. Dus kreeg ik bevestiging dat ik wat meer tijd zal moeten investeren in het zwemmen om terug een hoger niveau te halen.

Ik keek wel uit naar het fiets en loopgedeelte. Vooral had ik het gevoel sterker te fietsen op training. Ik hoopte natuurlijk hier veel plaatsen goed te maken. Als 26ste mocht ik uit de startblokken starten. Ik was direct al alleen op achtervolging aangewezen tijdens het fietsen. Er reed een mooie groepje voor me uit en zag het verbrokkelen. Ik kreeg het gat niet gedicht en moest lijdzaam toezien dat mijn fietsen die dag op niks trok.

Weinig power in de benen zorgde ervoor dat ik weinig kopwerk heb verricht. Ik kwam dan ook terecht in groep 3 waar het voor geen meter rond draaide. Ik heb me er dan ook niks van aangetrokken en me wijselijk langs achter gezet. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam ik wat op mijn positieven, maar het was al te laat. De wissel kwam er al aan.

Ik vertrok niet al te snel, maar al gauw kwam ik direct onder stoom. Tot mijn verbazing zelfs liep ik uitstekend en haalde ik al heel wat atleten in. Spijtig genoeg waren de gaten tussen de verschillende groepjes al groot. Toch kon ik er nog een aantal van groep 2 inhalen. Zo kon ik nog knap als 9de finishen. Top 10 halen in een sterk bezette wedstrijd met geen supergevoel zorgde toch voor een voldaan en blij gevoel. Gelukkig nergens last gehad van blessures. Dus we kunnen vooruit blikken op de volgende wedstrijden die eraan komen.

One Comment on “Sterk loopnummer zorgt nog voor mooie inhaalrace in Veloopzwem De Haan

  1. Knap Hannes, lijn doortrekken nu. Blessurevrij blijven en er komt een goed seizoen aan, ben daarvan overtuigd. Veel suc6 toegewenst, mvg Bruno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *