Zoals elk triatlonjaar kunnen de ploegen strijden voor de Belgische titel. Dat is toch een mooi prestige duel dat iedere club graag zou willen winnen. Dit jaar vond het opnieuw plaats in Doornik op zondag 28 april. Met enkele nieuwe aanwinsten stonden we toch met ambitie aan de start om er een schitterende prestatie van te maken. De dames hebben al meerdere keren het goede voorbeeld gegeven.

De weersvooruitzichten waren alvast geen lekker triatlonweertje. Mooie voorjaarsbuien zorgden ervoor dat de watertemperatuur te laag was om te zwemmen in het meer. Het zwemmen vond dus dit jaar eens plaats in het zwembad van Doornik. Dat stemde me alvast gelukkig, want ik keek er alvast niet naar uit om in dat barkoude water te zwemmen. Ik had al een tijdje last van mijn sinussen, dus gelukkig was het binnen zwemmen. Persoonlijk vond ik dat een correcte en wijze beslissing van de wedstrijdorganisatie.

De teamspirit was er en we zouden knallen als ploeg. Het zwemnummer verliep goed als ploeg, maar persoonlijk mocht het wel iets sneller zijn. Toch hebben we mooi homogeen gebleven, de lange aanloop naar de wisselzone zorgde wel al voor verbrokkeling. Daardoor verliep de wissel wat stroef, dit kon misschien nog wat sneller gebeuren. Tijdens het fietsen verloren we al spijtig genoeg snel een ploegmakker. In begin ging het inderdaad hard. Zelfs dat moment haalde een andere ploeg ons nog in, de latere winnaars van het BK ploegentriatlon. We wilden zeker niet onderdoen en bleven gezwind 10 meter achter deze groep hangen. Vooral te danken aan één persoon van onze ploeg Matthias Allegaert. Een aantal bochten en vooral het keerpunt van 180 graden zorgden voor struikelblokken waardoor we nog één ploegmakker verloren. We verloren geen terrein met onze voorliggers, het looponderdeel zal beslissend zijn. Geen supersnelle wissel, maar wel een snelle overgang. Direct een stevig tempo, misschien iets te snel.

Na wat communicatie de snelheid wat aangepast waardoor we mooi de snelheid konden aanhouden. Het heuveltje in het parcours zorgde wel twee keer voor moeilijk momentjes, maar al bij al een sterk nummertje van onze ploeg! Toch een prestatie om fier op te zijn! Chapeau mannen en bedankt voor jullie teamspirit! Tijdens de finish waren we 2de, maar er moesten nog heel wat kleppers aankomen. We konden nog stand houden in de top 10 en eindigden knap op de 7de plaats.

De dames bevestigden opnieuw dat ze er stonden en pakten opnieuw de 3de plaats in het BK ploegentriatlon. Fantastisch! Schitterende teamprestatie van EFC – ITC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *