Op zondag 5 mei heb ik er een speciale wedstrijd uitgekozen. Ik wou mijn kans wagen op het BK long distance duatlon in Geluwe. Zo dichtbij heb ik nog nooit een BK gehad. Hieraan moest ik absoluut deelnemen… Strakke wind, pittig parcours en koude temperaturen zorgden alvast voor het totaalplaatje om er een “bèrewedstrijd” van te maken. Gelukkig viel er enkel maar wat gespetter, waardoor we in droge omstandigheden de wedstrijd hebben kunnen afwerken.

Om 10u10 luidde het startschot. Ik was onmiddellijk mee met de kopgoep, nu natuurlijk die positie volhouden. De eerste 4 km kon ik met mijn wagonnetje nog aanpikken. Op het stuk met de wind mee, liepen ze echt snel. Door hier nog met de kopgroep mee te lopen, was het een eindje verder toch wat moeilijker en moest ik de rol lossen. Ik probeerde nog aan te sluiten maar kreeg het gaatje niet meer dicht. Dan was het verval erg groot. Ja inderdaad, ik heb over mijn toeren geweest. “Cwoale toch, niet slim hé.” Ik moest efkes bekomen. 500m verder brak de groep nog een keer. “Miljaarde”, had ik het nog maar even verder kunnen volhouden… Na een tijdje vond ik gelukkig mijn tempo terug.

Ik verloor toch nog één plaats waardoor ik als 6de de wisselzone binnen liep. De wissel verliep wat stroef en op de fiets beschikte ik niet onmiddellijk over de echte power. Het was pijnlijk… Ter Hand omhoog tegen de strakke wind. Met enorm veel moeite nog geen 30km/u halen.

Ik wist toen al hoe laat het was… Een echte afvallingsrace. Ik haalde plaatsen in maar verloor ook plaatsen. De kasseien op de Molenhoek waren er toch te veel aan!

Uiteindelijk kwam ik als 6de de wisselzone binnen. Ik hoopte nog op een goed 2de loopnummer maar dat was totaal niet aan de orde. Mijn hamstring belette de start van het lopen. Wandelen was mijn 1ste optie maar ik besloot toch maar snel te gaan lopen voor de achtervolgers. Hier verloor ik enorm veel tijd. Na zo’n 600m kon ik al wat beter lopen. “Oef…” Toch zat er geen al te snel tempo meer in. Ik liep 15 km/u maar dat was eigenlijk beneden mijn niveau. Ik verloor uiteindelijk maar één plaats na één ronde lopen.

“Komaan hé, volhouden!” Riepen de vele supporters. De laatste 500m waren in zicht en plots werd ik nog door 3 atleten voorbij gestormd. Ik had echter geen antwoord en liep toch wel wat ontgoocheld over de finishlijn. Mijn doelstelling was top 10 halen op het BK. Doelstelling net behaald door 10de te finishen. Er zat misschien meer in…

Volgende week doe ik mee in Bilzen (111). Het was vandaag mijn 3de wedstrijd in één week tijd en dat vraagt natuurlijk heel wat van je lichaam. Misschien daardoor dat mijn motor vandaag wat sputterde. Proficiat aan alle andere deelnemers die vandaag hebben gefinisht. “Amai, het was echt een zware wedstrijd.” De beste heeft vandaag gewonnen en wat een race van Sven. Wat een fantastische prestatie, dat belooft voor komend seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *