Na Jabbeke was de motivatie groot om toe te werken naar Izegem. Het vertrouwen was terug en ik geloofde wel in mijn kansen. De voorbereiding verliep ideaal en ik voelde me klaar voor de wedstrijd. Natuurlijk kun je niet in twee weken tijd van een lange afstandsatleet een explosief atleet maken. Toch zou dit me moeten liggen.

Spijtig genoeg werd het geen triatlon zoals andere jaren… De blauwalgen beslisten daar anders over. Het zwemnummer vond dus plaats in de Gavers. Dit voorval zorgde alvast voor heel wat spanning.

Het enorm belangrijke zwemnummer in de voormiddag in de Gavers had ik goed betwist. Ik kwam als 9de aan wal. Ik zat in een mooie groep met enkele ploegmaten waarin er wel iets mogelijk was. Met deze groep zouden we wel eens naar voor kunnen fietsen.

Die gedachte werd al snel in de kiem gesmoord. Ik sukkelde met mijn fietsschoenen. Ik zat niet direct in mijn fietsschoenen en verloor al snel voeling met de groep. Ik probeerde nog alles eruit te halen wat er in zat om het gaatje dicht te rijden op mijn 2 ploegmaten. Maar alleen lukte het mij niet… Dat was efkes balen. Gelukkig kwam er wel snel een groepje tot stand, maar zelfs met dat groepje kwamen we maar niet dichter bij mijn ploegmaten. Op een gegeven moment wel een beetje frustrerend. Het gat op de koplopers bleef nagenoeg hetzelfde, maar het ronddraaien ging niet zo soepel meer als in het begin.

Misschien is er nog wat mogelijk in het lopen, na een goede wissel kwam ik snel uit de wisselzone. Direct zat er snee op, maar voelde toch de inspanningen op de fiets. Daardoor was de snee maar van korte duur. Ik kwam niet veel dichter bij de koplopers. Na 1 ronde kon ik dan ook controlerend verder lopen om zo als 5de over de finish te lopen. Toch een beetje ontgoocheld, omdat ik dacht dat er als ploeg hier wel meer in zat. Maar ja… dat is niet gebeurd.

Aan de ene kant wel blij met het gevoel dat er terug beterschap is met de laatste weken. De snelheid zal nog beter moeten, maar dat is volkomen normaal. Bedankt iedereen om te komen supporteren en de steun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *