Als jeugdatleet ben ik laat gestart met triatlon. Ik had eerst de voetbalmicrobe te pakken. Maar door invloed van mijn nonkel duatleet Filip Vanclooster en de overwinning van Luc Van Lierde in Hawaï begon de triatlonmicrobe te ontstaan bij mij. Ik won een scholentriatlon en begon de combinatie voetbal en duatlon. Mijn nonkel verwittigde me iedere keer wanneer een jeugdduatlonwedstrijd was, dat ik kon deelnemen. Na een jaartje was ik al een vaste waarde in het jeugdduatloncircuit. Daarna wilde ik me eens wagen aan een triatlon en deed mee aan de Izegemse triatlon. Ik weet het nog heel goed dat ik als 16 – jarige 99ste ben geëindigd en 2de belofte, die Pieter Vanhee op zijn naam schreef! Daarna werd ik gecontacteerd door de Izegemse triatlonclub. Hier begon ik mijn uiteindelijke triatloncarrière in de Izegemse triatlonclub.

Als jeugdatleet begon het alvast heel goed. De jeugdtrainer Dirk Demaré stoomde me alvast klaar tot een compleet triatleet. Vroeger trainde ik op mijn eentje veel te intensief en tijdens mijn jaren in de club leerde ik me perfect voor te bereiden voor een wedstrijd. Ook de verschillende gezamenlijke groepstrainingen met leeftijdsgenoten waren een grote meerwaarde tot mijn ontplooiing als triatleet. We waren een hecht team en stapelden als team toch wel een heleboel topresultaten bijeen.

Die tijd is natuurlijk al een eindje geleden, maar toch wil ik enkele ervaringen met jullie delen. De gezamenlijke trainingen naar de Piste van Gent, Kluisbergen, stages Bütgenbach, Spanje en Frankrijk en zo veel meer blijven me altijd bij.

Ook de sfeer naar de wedstrijden, voor, tijdens en na de wedstrijden waren fantastisch. Door die sfeer en gezonde concurrentie kwamen de resultaten binnen. Dit zal me altijd bijblijven dat we als team heel sterk stonden in Mol bij de jeugd. (5 atleten van jong naar oud moesten een 1/16 triatlon zo snel mogelijk afleggen) Ik weet niet hoeveel keer we die wedstrijd hebben gewonnen, maar ben alvast zeker van 1 keer. Ook de individuele resultaten bleven zeker niet uit. Om er enkele op te noemen: derde op het BK Jeugd A – podiumplaatsen bij de jeugd A en junioren – overwinningen bij de junioren. Daarna kwam de zware overgang naar de beloften (naar de grote – senioren). Die overgang was niet zo simpel, maar na enkele jaren groeide ik uit tot een sterk triatleet. Eenmaal ik niet meer de beloftecategorie behoorde werd ik sterker en kon ik overwinningen behalen. Mijn mooiste overwinning blijft mijn Belgische titel op de halve afstand die ik heb behaalt in Bütgenbach op 2012.

1912191_225328991002754_929134527_o

Na deze droomoverwinning is mijn volgende stap naar de lange afstand, de IRONMAN. Deze afstand beoefen ik nu al bijna 3 jaar. Mijn hoofddoel blijft Hawaï halen als Pro – atleet en eventueel met een overwinning als toetje. Ik weet dat dit geen gemakkelijk streefdoel is, maar het volledige team (trainer Dirk Demaré, club EFC – ITC, familie, persoonlijke sponsors, vrienden) dat me ondersteunt geloven in mij. We gaan ervoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *